back

Проведено заходи по наданню мешканцям правової допомоги

20 липня 2021 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, фахівці центру Юлія Бойко, Данило Павлюк, Юрій Кирдан та заступник начальника відділу Ріпкинське бюро правової допомоги Олександр Гаан провели правопросвітницькі заходи із земельних питань в межах реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» і надали правову допомогу жителям Березнянської об’єднаної територіальної громади, Локнистенського, Миколаївського, Сахнівського і Бігацького старостинських округів Березнянської ОТГ.

Під час зустрічі із мешканцями громади їх було проінформовано про порядок набуття та реалізації права власності на земельну ділянку, правове регулювання користування земельною ділянкою, встановлення меж земельних ділянок, присвоєння кадастрових номерів, відповідальність за порушення земельного законодавства, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, правове регулювання питань запобігання та протидії домашньому насильству, стягнення аліментів, відшкодування матеріальної шкоди, захист прав споживачів, способи захисту прав людини.

По завершенню заходів у населених пунктах працювали консультативні пункти доступу до безоплатної правової допомоги. Громадянам надавалися роз’яснення з питань земельного, спадкового, пенсійного, сімейного, житлового, цивільного, адміністративного законодавства.

          Також, на території смт. Березна відбулося вуличне інформування мешканців населеного пункту, яким представники Центру та бюро розповідали про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, коло суб’єктів права на безоплатну вторинну допомогу, повноваження Центру щодо складення процесуальних документів та забезпечення представництва інтересів громадян в судах, оформлення спадщини, порядок розподілу спільного майна, відшкодування шкоди та інш.

Серед населення громади  розповсюджено інформаційні буклети з питань правового характеру та візитки із зазначення контактних номерів та адресою центру.