Державна служба зайнятості

13-10-2021 | 10:53

До відома роботодавців!

  Центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за результатами впровадження комплексного короткострокового навчального курсу з основ сільського господарства «Школа Фермерства 2.0» було розроблено 46 освітніх програм для курсів цільового призначення відповідного напрамку. Дане навчання може проводитись як в «online», так і в  «offline»  форматі  із  залученням викладачів ЦПТО ДСЗ. Термін навчання від 24 годин до 72 годин. До професійного навчання можуть бути залучені зареєстровані безробітні та всі бажаючі особи (на контрактній основі за рахунок коштів роботодавців чи фізичних осіб), яким оволодіння вищенаведеними компетенціями може допомогти у вирішенні питання працевлаштування, відкриття власної справи, підвищення власної конкурентоспроможності. Перелік розроблених ЦПТО ДСЗ освітніх програм сільськогосподарського напряму в рамках реалізації проекту "Фермерство 2.0." додається. Додаток 2 до 03-БЦЗ .docx

13-10-2021 | 10:53

До відома роботодавців!

В рамках Меморандуму між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ GmbH) та Державним центром зайнятості реалізується проект «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» щодо розширення можливостей набуття сучасних професійних навичок з виконання робіт з енергоефективності. Центри професійно – технічної освіти Львівської, Рівненської, Одеської, Харківської областей (далі – ЦПТО ДСЗ) пройшли відбір та отримали можливість використання дистанційних курсів за програмами навчання «Ізолювальник з термоізоляції», «Спеціаліст з монтажу пласких покрівель», «Монтажник віконних та дверних конструкцій», «Передові системи термомодернізації будівель і споруд». Враховуючи вище зазначене, інформуємо щодо можливості організації короткострокового (до 60 годин) професійного навчання за напрямами часткових кваліфікацій: «Ізолювальник з термоізоляції», «Спеціаліст з монтажу пласких покрівель», «Монтажник віконних та дверних конструкцій», «Передові системи термомодернізації будівель і споруд» у вищезазначених ЦПТО ДСЗ як для зареєстрованих безробітних так і  всіх бажаючих осіб. Також у липні 2021 року проведено теоретичне навчання та практичне відпрацювання навичок за програмами енергоефективності 11 педагогічних працівників ЦПТО ДСЗ на базі ТОВ «С.І.Т.Е.К.», REHAU, ТОВ «Світондел», ТОВ «Henkel Bautechnik Ukraine». Представники цих компаній беруть активну участь у підготовці, проведенні навчання та оцінюванні його результатів. У рамках проєкту у серпні-вересні 2021 року ЦПТО ДСЗ – учасниками проєкту розпочато навчання за вищезазначеними програмами.  

13-10-2021 | 10:47

Шановні роботодавці!

Державна служба зайнятості здійснює реалізацію активних програм зайнятості для працевлаштування безробітних та забезпечення їх мобільності на ринку праці, укомплектування вільних робочих місць, що сприяє повній та продуктивній зайнятості громадян та соціально-економічному розвитку держави. Важливою складовою системи забезпечення зайнятості населення та підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці є професійне навчання зареєстрованих безробітних. За час існування державної служби зайнятості створено дієву систему організації професійного навчання. Проте, виклики сьогодення вимагають впровадження нових форм освіти та організації професійного навчання. Під час онлайн зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації 3 серпня 2021 року Першим віце-прем’єрміністром – Міністром економіки України Олексієм Любченко порушено питання щодо удосконалення системи перепідготовки кадрів та організації навчання з урахуванням потреб роботодавців і шукачів роботи. З 2020 року в систему професійного навчання зареєстрованих безробітних впроваджено елементи дуальної форми освіти, яка дозволяє забезпечити максимальну відповідність професійного навчання вимогам роботодавців. Під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» Прем’єрміністр України Денис Шмигаль відзначив важливість дуальної освіти для забезпечення розвитку національної економіки. Реалізація дуальної форми освіти в системі професійного навчання зареєстрованих безробітних на засадах державно-приватного партнерства сприятиме скороченню термінів укомплектування вакансій та строків навчання, зменшенню витрат на навчання, підвищенню якості навчання, організованого з урахуванням вимог до конкретного робочого місця, адаптації майбутнього працівника до колективу та організації, що дозволить повністю задовольнити потреби та вимоги роботодавця.  

17-08-2021 | 10:47

Ринок праці Менщини за 7 місяців 2021 року.