back

Шановні роботодавці!

13 жовтня 2021

Державна служба зайнятості здійснює реалізацію активних програм зайнятості для працевлаштування безробітних та забезпечення їх мобільності на ринку праці, укомплектування вільних робочих місць, що сприяє повній та продуктивній зайнятості громадян та соціально-економічному розвитку держави.

Важливою складовою системи забезпечення зайнятості населення та підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці є професійне навчання зареєстрованих безробітних. За час існування державної служби зайнятості створено дієву систему організації професійного навчання. Проте, виклики сьогодення вимагають впровадження нових форм освіти та організації професійного навчання. Під час онлайн зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації 3 серпня 2021 року Першим віце-прем’єрміністром – Міністром економіки України Олексієм Любченко порушено питання щодо удосконалення системи перепідготовки кадрів та організації навчання з урахуванням потреб роботодавців і шукачів роботи.

З 2020 року в систему професійного навчання зареєстрованих безробітних впроваджено елементи дуальної форми освіти, яка дозволяє забезпечити максимальну відповідність професійного навчання вимогам роботодавців.

Під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» Прем’єрміністр України Денис Шмигаль відзначив важливість дуальної освіти для забезпечення розвитку національної економіки.

Реалізація дуальної форми освіти в системі професійного навчання зареєстрованих безробітних на засадах державно-приватного партнерства сприятиме скороченню термінів укомплектування вакансій та строків навчання, зменшенню витрат на навчання, підвищенню якості навчання, організованого з урахуванням вимог до конкретного робочого місця, адаптації майбутнього працівника до колективу та організації, що дозволить повністю задовольнити потреби та вимоги роботодавця.