back

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ ОДНОРАЗОВІ ДОПОМОГИ ЗА КОШТИ ФССУ ДЛЯ 2 СІМЕЙ, ЧИЇ РІДНІ ПОМЕРЛИ ВНАСЛІДОК ПРОФХВОРОБИ НА COVID-19

05 травня 2022

28 квітня Фонд соціального страхування України здійснив фінансування одноразових допомог за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 464,9 тисячі гривень членам сімей двох працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тисяч гривень профінансовано для сім’ї лікаря-рентгенолога з Чернівецької області.

Допомогу у розмірі 237,9 тисячі гривень профінансовано для сім’ї завідувача рентгенологічного відділення з Миколаївської області.

Перерахування здійснено Фондом 28 квітня. Кошти надійдуть на рахунки сімей упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Загалом ФССУ профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 190 працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги від Фонду становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

 

Прес – служба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України