back

До «Армії відновлення» країни долучилися безробітні Менщини

08 листопада 2022

Йдеться про організацію органами місцевого самоврядування спільно з військовим командуванням суспільно корисних робіт у період воєнного стану.

У рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» запропоновано механізм залучення тимчасово безробітних до виконання робіт оборонного характеру. До переліку суспільно корисних робіт також входять вантажно-розвантажувальні роботи, розбір завалів, заготівля дров, облаштування споруд цивільного захисту, надання допомоги окремим категоріям громадян (особам з інвалідністю, одиноким людям похилого віку) тощо. Варто зазначити, що залучені до таких робіт громадяни отримують заробітну плату на рівні мінімальної, яка з жовтня складає 6700 грн. Праця безробітних оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

В нашій області суспільно корисні роботи стартували в середині жовтня у Прилуцькій територіальній громаді. Там більше 40 безробітних було залучено до зведення фортифікаційних та захисних споруд, вирубки чагарників біля підстанцій електромереж, а також приведення у належний стан укриттів цивільного захисту населення.

У листопаді на Чернігівщині до «Армії відновлення» планується залучити ще понад 200 підопічних служби зайнятості, в тому числі і безробітних Менщини. Рішення про такі роботи вже прийняте в Менській громаді. Від сьогодні до робіт з облаштування фортифікаційних та захисних споруд для потреб Збройних Сил України, територіальної оборони та інших військових формувань, робіт з розчистки території для будівництва фортифікаційних та захисних споруд, заготівлі дров для опалювального сезону залучені 15 безробітних Менщини. Крім того, планується залучення Менських безробітних до робіт з плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ та з розвантажування, фасування та видачі гуманітарної допомоги.

Для отримання консультацій скористайтесь нашим каналом онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv