back

Обласна служба зайнятості інформує про підсумки роботи у минулому році

17 січня 2023

Протягом 2022 року на обліку в службі зайнятості перебувало 29,7 тис. безробітних. З них більше 11 тисяч охоплено активними заходами сприяння зайнятості. Зокрема, 8,1 тис. безробітних працевлаштовані, 1,5 тис. скеровано на професійне навчання, 1,7 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Через воєнну агресію попит на робочу силу у минулому році суттєво скоротився. Загальна кількість наявних вакансій (а це 9,8 тис. одиниць) була втричі меншою чисельності безробітних громадян на обліку.

Станом на 1 січня в області налічувалось 7,5 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 406 вакансій – на 45% менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 18 осіб.

На початок нинішнього року найбільшим попитом у роботодавців області користуються працівники переробної промисловості, сфери торгівлі та послуг. До переліку найзатребуваніших вакансій увійшли: водій автотранспортних засобів, слюсар, швачка, електромонтер, продавець продовольчих товарів. Також регіональний ринок праці потребує лікарів, інженерів та бухгалтерів.

Шукайте роботу за допомогою Єдиного порталу вакансій Державної служби зайнятості https://jobportal.dcz.gov.ua/ Також актуальні пропозиції роботи дивіться в телеграм - каналі державної служби зайнятості: https://t.me/worknowdcz