back

Роботодавцям компенсують витрати за працевлаштування деяких категорій безробітних і не тільки…

09 травня 2023

Про це йшлося під час зустрічей представників ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2», ДП «Пассервіс» та ТОВ «Пассервіс-люкс» з директоркою Чернігівського обласного центру зайнятості Лідією Падалкою.

Чернігівський хлібокомбінат – ринкоутворююче підприємство області, в асортименті якого понад сотня найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. За словами директорки підприємства Ольги Заїки, продукцію вони виготовляють лише з використанням натуральних компонентів, застосовують фірмову рецептуру та класичні традиційні технології випічки. Ще одним скарбом підприємства є колектив. Наразі в штаті 260 працівників, але цього замало. Хлібокомбінату, як правило, бракує робочих рук, хоча робота є й для спеціалістів: бухгалтера, начальника відділу кадрів, економіста з праці.

ДП «Пассервіс» та ТОВ «Пассервіс-люкс» - відомі чернігівські перевізники. І якщо зазвичай їм потрібні водії, слюсарі-ремонтники, механіки, то наразі шукають електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Зберегти існуючі робочі місця та допомогти підприємствам розвиватися далі покликані програми фінансової підтримки, які служба зайнятості пропонує роботодавцям. Так, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування деяких категорій зареєстрованих безробітних, внутрішньо переміщених осіб, компенсацію єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, допомогу по частковому безробіттю, мікрогрант на створення або розвиток бізнесу.

Крім того, для задоволення кадрових потреб роботодавців діють програми професійного навчання безробітних. Також служба зайнятості пропонує їм перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, шляхом отримання ваучера на навчання.

За консультаціями звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості